Welkom bij Fjord Home

Uw droomhuis in Noorwegen en Zweden

Fjord Home

Uw Noorwegen en Zweden specialist

Fjord Home

Ecologische woningen in Noorwegen en Zweden

Fjord Home

Kwaliteit, betrouwbaar en persoonlijke service

Rust en ruimte

Kies voor Droomuitzicht in Noorwegen & Zweden

Over Noorwegen

Noorwegen | Fjord HomeLigging

In de noordwesthoek van Europa ligt het koninkrijk Noorwegen, omringd door de Atlantische Oceaan, Barentszee, Noordzee, Zweden, Finland en Rusland. De eilandengroep Spitsbergen en het vulkaaneiland Jan Mayen behoren eveneens tot het koninkrijk Noorwegen. De hoofdstad is Oslo en Noorwegen telt ruim 4.6 miljoen inwoners op een oppervlakte van 385.155km² waarvan 5% water is.

 

Taal

De meerderheid van de Noren spreekt Noors, de Samische minderheid heeft haar eigen taal, het Samisch. Er zijn in het Noors twee officiele varianten: het “Nynorsk” gebaseerd op de verschillende Noorse dialecten en het “Bokmål” dat zijn oorsprong vindt in Denemarken. Met Engels kunt u vrijwel overal terecht.

Cultuur

Staafkerken, fjorden, rotstekeningen, overblijfselen van de vikingen zijn enkele voorbeelden van bezienswaardigheden die beslist de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele beroemde Noren zijn de expressionistische schilder Edvard Munch, toneelschrijver Henrik Ibsen, romantisch componist Edvard Grieg en de ontdekkingsreizigers Fridtjof Nansen en Roald Amundsen. Op 17 mei vieren de Noren hun nationale feestdag, de Dag van de Grondwet. Veel Noren dragen dan hun “bunad” (traditionele kostuum) en kijken naar de 17 mei parade.

Vervoer

De natuurlijke omstandigheden hebben een grote invloed op de infrastructuur. De wegen zijn vaak niet zo breed, maar wel in goede staat en kennen een snelheidsbeperking. Het spoorwegennet verbindt voornamelijk de grote plaatsen met elkaar. De busdiensten zijn zeer uitgebreid en brengen u overal. De drie grootste luchthavens zijn Oslo Gardermoen, Sandefjord en Kristiansand waar naartoe u dagelijks vanuit Nederland, Belgie en Duitsland in 1,5 uur kunt vliegen. Per boot zorgen de vele veerdiensten voor goede en snelle verbinding met Denemarken, Zweden en Duitsland. U kunt Noorwegen zelfs over land bereiken door vanuit Denemarken via de brug naar Zweden te rijden en door naar Noorwegen.

Klimaat

Noorwegen kent verschillende klimaten: aan de westkust, het fjordengebied, kent men een zacht gematigd zeeklimaat, in het hoge noorden een toendraklimaat en ten oosten van de bergkammen een landklimaat. Vanwege de ligging aan de Atlantische Oceaan heeft Noorwegen een mild klimaat voor een noordelijk land.

Geografie

Noorwegen kent een ongewoon lange kustlijn; 25.148km lang, inclusief fjorden, Noorwegenbaaien en eilanden zelfs 83.281km. De Sognefjord, Hardangerfjord en Oslofjord zijn de grootste en bekendste fjorden. Noorwegen wordt in zijn geheel beheerst door het Scandinavisch hoogland waarin zich hoge plateaus bevinden zoals de Dovrefjell en de Hardangervidda. Het hoogste punt bevindt zich in de Jotunheimen (2469m) met hiervan ten westen de Jostedalsbreen, het grootste gletsjergebied in Europa.  De bergen en plateaus worden afgewisseld door vruchtbare valleien zoals de Gudbrandsdalen en door snelle rivieren die
hydro-elektrische energie leveren.

Natuur Noorwegen biedt u ruige bergen, prachtige bossen, meren en fjorden.
Er is een breed scala aan flora en fauna. Paddestoelen zijn erg geliefd evenals de visvangst. Ook zult u veel in het wild levende dieren aantreffen, zoals bevers, dassen, elanden, wolven en herten.

Reisbescheiden

Noorwegen behoort niet tot de EU, in 2001 heeft Noorwegen echter wel de Schengenovereenkomst ondertekend. U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige indentiteiskaart om Noorwegen te bezoeken.

Activiteiten

Het land biedt een grote varieteit aan flora en fauna en natuur. Dit maakt Noorwegen geschikt voor vele soorten recreatie in zowel de zomer als de winter. Een kleine greep uit de vele mogelijkheden noemen wij hieronder op. Wandelen, fietsen, paardrijden, golf, raften, kano varen, bergbeklimmen, gletsjertochten, vissen, varen, ijsvissen, langlaufen, Telemarkskien, skieen, sneeuwscootertochten, sleehondentochten en elandensafari.

Kaart Noorwegen 

Referenties

Persoonlijke service, zoals het hoort

Bij Fjord Home begrijpen wij heel goed dat een droomhuis bouwen iets persoonlijks is, daarom staat de klant ten alle tijden centraal.

Iedereen heeft zijn eigen smaak en invulling over hoe hun droomhuis er uit moet komen, niets staat vast. Dankzij onze eigen fabriek, hebben wij de mogelijkheid om woningen aan te passen en te ontwerpen zoals u wilt.